• Головна
  • Новини
  • У Волинській єпархії ПЦУ пояснили, чому Митрополит Михаїл відвідував Почаївську лавру...

У Волинській єпархії ПЦУ пояснили, чому Митрополит Михаїл відвідував Почаївську лавру

11.01.2020, 14:35
У Волинській єпархії ПЦУ пояснили, чому Митрополит Михаїл відвідував Почаївську лавру - фото 1
У мережі з'явилася інформація про візит представника Православної Церкви України, митрополита Луцького та Волинського Михаїла до Свято-Успенської Почаївської лаври (храму УПЦ Московського Патріархату).

У мережі з'явилася інформація про візит представника Православної Церкви України, митрополита Луцького та Волинського Михаїла до Свято-Успенської Почаївської лаври (храму УПЦ Московського Патріархату). 

Інформація викликала бурхливе обговорення у соцмережах та була опублікована на деяких сайтах з релігійною тематикою. 

top-photo.jpg

У коментарі виданню ВолиньPost пресслужба єпархії підтвердила, що 9 січня митрополит Михаїл справді був у храмі в Почаєві. 

У єпархії зауважили, що священнослужитель - родом із села Лосятин, що поруч із Почаєвом. Тут живуть його родичі, а сам він колись був послушником у лаврі. Тож метою поїздки на Тернопільщину був, насамперед, візит до рідних. 

Разом з тим, у єпархії зауважують, що 9 січня митрополит дійсно заходив у лавру послухати колядки. 

"Ніяких речей тут не купував, свічок у тому числі. Прийшов не до монахів Московського Патріархату. Взагалі, коли православному трапляється бувати в Почаєві, то зайти і вшанувати святині – це нормально й ніякої сенсації в цьому нема.

В останні роки, коли владика Михаїл мав можливість – приходив слухати різдвяні концерти. Цьогоріч звернув увагу на збільшення кількості російських піснеспівів, що виглядають колядками. Це неприємно вражає і свідчить про панування російського духу в цій українській святині", - йдеться у відповіді пресслужби Волинської єпархії ПЦУ. 

Додають, що у Православній церкві України владика Михаїл також є головою синодальної комісії у справах монастирів та чернецтва. 

"А лавра – це монастир. Тож владику і з цієї точки зору цікавить її життя, як проходять ремонтні роботи, як співають хори тощо. Бо переконаний: лавра належить усьому українському народові, а в конфесійному значенні в майбутньому належатиме ПЦУ. Прийде час, владика служитиме там Літургію", - переконані у єпархії.