• Головна
  • Новини
  • Митрополит Епіфаній порівняв утиски української Церкви в Криму зі сталінськими часами...

Митрополит Епіфаній порівняв утиски української Церкви в Криму зі сталінськими часами

03.01.2020, 10:03
Митрополит Епіфаній порівняв утиски української Церкви в Криму зі сталінськими часами - фото 1

Предстоятель Православної Церкви України, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній вважає, що російська влада Криму намагається повністю витіснити українську Церкву і порівнює ситуацію на півострові з «сталінськими часами». Про це він сказав в програмі Радіо Свобода «Суботній інтерв'ю».

Предстоятель Православної Церкви України, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній вважає, що російська влада Криму намагається повністю витіснити українську Церкву і порівнює ситуацію на півострові з «сталінськими часами». Про це він сказав в програмі Радіо Свобода «Суботнє інтерв'ю», повідомляє сайт Крим.Реаліі.

Епіфаній.jpg

«У Криму російська влада, тимчасова влада, намагається повністю витіснити нашу присутність. Зараз ведеться боротьба з виселення під виглядом ремонту владики Климента з єпархіального управління і кафедрального собору. А ще одне більш абсурдне рішення було прийнято судом в Євпаторії, що наші парафіяни власними силами повинні знести храм, храмову споруду. Це нагадує ті старі сталінські часи СРСР, коли храми руйнувалися. Тобто безбожники руйнували храми, а зараз ми це бачимо на окупованих територіях Криму і Донбасу», - вважає Митрополит Епіфаній.

Митрополит також зазначив, що ПЦУ регулярно звертає увагу міжнародної спільноти та української влади на проблему утисків української Церкви в Криму.

«Ми робимо все залежне від нас. Я, перебуваючи в США, відзначав, що ведуться переслідування, і ми просимо, щоб міжнародне співтовариство висловило стурбованість. І, наскільки відомо, зараз вже в Конгресі (США - КР) зареєстрований законопроект про те, що тут на окупованих територіях Криму і Донбасу порушується право на віросповідання. Тому ми і надалі будемо звертатися до міжнародних інституцій і тут, в Україні, бити тривогу, щоб і наша українська влада приєдналася до цього процесу», - підкреслив Глава ПЦУ.