• Головна
  • Новини
  • Владика Філарет переоцінив свій вплив на народ і духовенство, - Митрополит Епіфаній...

Владика Філарет переоцінив свій вплив на народ і духовенство, - Митрополит Епіфаній

05.12.2019, 12:34
Владика Філарет переоцінив свій вплив на народ і духовенство, - Митрополит Епіфаній - фото 1
Митрополит Епіфаній очікує, що почесний Патріарх Філарет опам’ятається, повернеться в лоно Православної Церкви України і використає свій багатий досвід на користь Церкви.

Митрополит Епіфаній очікує, що почесний Патріарх Філарет опам’ятається, повернеться в лоно Православної Церкви України і використає свій багатий досвід на користь Церкви. Про це першоєрарх заявив у інтерв’ю ВВС Україна.

«Нагадаю, що владика Філарет залишається архиєреєм ПЦУ до цього часу. Якщо ви зауважили, то під час проведення Священних Синодів його місце очікує до цього часу. Він самоізолювався, має невеличку кількість прихильників, які оточують його, але ми віримо, що він передумає і надалі буде разом з нами», - сказав він.

Предстоятель ПЦУ зауважив, що з владикою Філаретомвони були однодумцями до 15 грудня. Почесний Патріарх Філарет протягом останніх 25 років всіх наставляв у тій думці, що ми ідемо до отримання Томосу.

«Коли прийшов відповідний час і ми зуміли провести Об'єднавчий Собор, то з'ясувалося, що у нього було своє бачення розвитку ПЦУ. З яким не погодилася абсолютна більшість архиєреїв і духовенства.

Владика Філарет бачив розвиток по-своєму, ми цього не сприйняли і він почав протестувати. Зрештою це вилилося в те, що він провів у Володимирському соборі так звані "роз'єднавчі" збори», - зазначив Митрополит Епіфаній.

Почесний Патріарх Філарет до цього часу мав велику підтримку українського суспільства. Саме це і призвело його до такого падіння, вважає Предстоятель ПЦУ.

«Він переоцінив свої можливості, адже мав високу підтримку народу, як свідчили соціологічні опитування. Владика Філарет навіть під час засідань Священного Синоду говорив нам, що "ось якщо ви не будете слухати мене і виконувати моїх вказівок, я вийду, закличу народ, і народ та духовенство однозначно підтримає мене"», - заявив Митрополит Епіфаній.