ПЦУ підтримала соціальну акцію до Дня боротьби з рабством

03.12.2019, 09:27
Православна Церква України підтримує соціальну акцію «16 днів проти насильства» до Дня боротьби з рабством, заявив предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній.

Православна Церква України підтримує соціальну акцію «16 днів проти насильства» до Дня боротьби з рабством, заявив предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній.

Він зазначив, що боротьба з насильством має бути щоденною, і не лише з його проявами, а й з причинами та наслідками. Про це інформує «Громадськ».

«Ми маємо голосно говорити про цю велику проблему, яка часто приховується та замовчується. Маємо заявити, що це неприпустимо, коли одна людина посягає на свободу іншої, що є Божим даром для кожного із нас, попри соціальний статус, місце народження та погляди на життя», — написав митрополит.

Очільник ПЦУ наголосив, що насильство є рабством для людини, адже це «прояв слабкості перед гнівом, гординею та злістю».

«Насильство сковує кайданами важкого гріха, адже суперечить одній з найголовніших Божих заповідей: «Люби ближнього твого, як самого себе» (Мф. 22: 39). Кожна людина має вибір і можливість сказати насильству рішуче «Ні», — додав він.

Митрополит нагадав, що станом на 2018 рік Україна посідає 49-у сходинку зі 167 у  рейтингу країн, де існує сучасне рабство. Відповідно до даних Глобального індексу рабства, в Україні 286 тисяч людей проживають в рабських умовах. У світі ж показник сягає 40 мільйонів.

Згідно з методологією, сучасним рабством в організації вважають примусову працю, «боргову кабалу», примус до одруження, подібні до рабства практики та торгівлю людьми.