• Головна
  • Новини
  • Вселенський Патріарх Варфоломій прийняв у Стамбулі делегацію ПЦУ...

Вселенський Патріарх Варфоломій прийняв у Стамбулі делегацію ПЦУ

02.12.2019, 09:52
Вселенський Патріарх Варфоломій прийняв у Стамбулі делегацію ПЦУ - фото 1
У Стамбулі 29 листопада, де розташована резиденція Вселенського Патріарха Варфоломія, прибула офіційна делегація та паломники з помісної Української Православної Церкви, інформує пресслужба ПЦУ.

У Стамбулі 29 листопада, де розташована резиденція Вселенського Патріарха Варфоломія, прибула офіційна делегація та паломники з Православної Церкви України, інформує пресслужба ПЦУ.



«З благословіння Блаженнішого Митрополита Епіфанія його офіційний представник, заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій прибув до Вселенського Патріархату з нагоди свята на честь апостола Андрія Первозванного», - йдеться у повідомленні.

Архиєпископа Євстратія супроводжував працівник Київської митрополії диякон Михаїл Омельян. Архиєпископ передав щиросердні вітання Патріарху Варфоломія від Митрополита Епіфанія і подарував видання про Українську Церкву.

У Вселенській Патріархії також з паломницьким візитом перебувають духовенство та віряни Волинської єпархії на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом.

Після зустрічі з Варфоломієм делегація ПЦУ, а також паломники з Волині разом із митрополитом Михаїлом взяли участь у церемонії зустрічі Папи і Патріарха Олександрійського і всієї Африки Феодора ІІ та у святковому вечірньому богослужінні в Патріаршому храмі святого Георгія на Фанарі.

Після завершення богослужіння владика Євстратій виголосив вітальне слово на адресу Блаженнішого Олександрійського Патріарха Феодора, у якому від імені Митрополита Епіфанія склав щиру подяку за співпрацю та визнання Української Церкви.

«Ми знаємо, що Україна по-особливому перебуває у Вашому серці, так само і Ваше Блаженство по-особливому перебуває й у наших серцях. І ми бажаємо Вам многих і благословенних літ служіння! Вперше Ви пом’янули у Диптиху Українську Церкву в день Архистратига Михаїла, і це є зовсім не випадково, адже святий Архистратиг Михаїл є небесним покровителем нашої столиці, міста Києва, а також кафедральний храм предстоятеля Української Церкви названий на його честь. Тож нехай полум’яний меч Архистратига Михаїла захищає Вас і святу Олександрійську Церкву від усіх ворогів!», – йшлося у зверненні.

На пам’ять про першу спільну молитву патріарху Феодору ІІ паломники передали українську ікону святителя Луки Кримського, створену волинськими майстрами.

Нагадаємо, раніше Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ надіслав листа на адресу Блаженнішого Митрополита Епіфанія, яким висловив братню підтримку. 8 листопада Олександрійський патріархат фактично визнав Православну Церкву України.