• Головна
  • Новини
  • Реєстрацію української парафії в Криму свідомо затягують, – архиєпископ Климент...

Реєстрацію української парафії в Криму свідомо затягують, – архиєпископ Климент

01.11.2019, 10:07
Реєстрацію української парафії в Криму свідомо затягують, – архиєпископ Климент - фото 1
Архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климент вважає навмисним затягування реєстрації української парафії за російськими законами в анексованому Криму. Про це він сказав в інтерв'ю Крим.Реалії.

Архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климент вважає навмисним затягування реєстрації української парафії за російськими законами в анексованому Криму. Про це він сказав в інтерв'ю Крим.Реалії.

За його словами, йому вже тричі відмовили в реєстрації української парафії.

Климент_про_реєстрацію.jpg

«Зараз я веду переговори з Мін'юстом Росії в Москві, щоб документи подати безпосередньо туди. Оскільки в місцевому управлінні юстиції мені заявили, що це політичне питання. Коли відмовили втретє, я був шокований, бо чиновники послалися на пункти, які нібито не відповідають російському законодавству, проте вони були представлені і в першому варіанті, і тоді не бентежили», – розповів Климент.

«Процес реєстрації затягують свідомо. Це ще раз говорить про те, що в Криму не діють закони Росії. Як був кримський «міжсобойчик», так і залишається», – додав він.

Раніше повідомлялося, що Арбітражний суд Центрального округу в російській Калузі 14 листопада розгляне касаційну скаргу Управління Кримської єпархії ПЦУ до підконтрольного Росії Міністерства майнових і земельних відносин Криму щодо розірвання договору оренди приміщень Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира та Ольги в Сімферополі.

24 вересня в управлінні російського Міністерства юстиції Криму втретє відмовили в реєстрації української православної парафії на півострові.

Детальніше читайте в повній версії інтерв'ю – «Доки ми тут, Україна може вважати Крим українським» – архиєпископ Климент.