• Головна
  • Новини
  • Митрополит Епіфаній у США розповів про переслідування ПЦУ в Криму і на Донбасі...

Митрополит Епіфаній у США розповів про переслідування ПЦУ в Криму і на Донбасі

25.10.2019, 12:27
Митрополит Епіфаній у США розповів про переслідування ПЦУ в Криму і на Донбасі - фото 1
Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній виступив у Інституті миру США, де розповів про завдання та виклики, які стоять перед Православною церквою України. Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній виступив у Інституті миру США, де розповів про завдання та виклики, які стоять перед Православною церквою України. Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Епіфаній_США.jpeg

"Зустріч Митрополита Епіфанія з експертами Інституту миру та запрошеними учасниками відбулася в форматі круглого столу. Його Блаженство розповів про різні аспекти становлення Православної Церкви України як автокефальної, про відносини з іншими Церквами та релігійними організаціями в Україні та за кордоном. Окремо йшлося про переслідування, яких зазнають громади та священники ПЦУ на окупованих Росією територіях – у Криму і на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час виступу Епіфаній назвав прикладом плідної співпраці та взаємодії різних конфесій – Всеукраїнську Раду Церков і релігійних організацій, яка об‘єднує 17 членів, серед яких - православні, греко- і римо-католицькі, протестантські та євангельські Церкви, а також юдейські та мусульманські релігійні об’єднання. Рада представляє понад 90 % усієї релігійної мережі України.

Після виступу митрополит Епіфаній понад годину відповідав на запитання експертів, щоби якнайповніше розповісти про виклики та завдання, які стоять зараз перед Україною та помісною автокефальною УПЦ.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, офіційна делегація української Церкви висловила вдячність Інституту миру США за підтримку та роботу, спрямовану на встановлення справедливого миру на Сході України та на повернення анексованого Криму, а також сподівання на подальшу плідну співпрацю в захисті свободи віросповідання.