• Головна
  • Новини
  • Митрополит Епіфаній у Рівному молився за загиблих воїнів, відвідав онкохворих дітей та освятив храм...

Митрополит Епіфаній у Рівному молився за загиблих воїнів, відвідав онкохворих дітей та освятив храм

15.10.2019, 09:58
Митрополит Епіфаній у Рівному молився за загиблих воїнів, відвідав онкохворих дітей та освятив храм - фото 1

Предстоятель помісної Української Православної Церкви Митрополит Епіфаній в день Покрови Пресвятої Богородиці та в День захисника України 14 жовтня 2019 року звершив заупокійну літію за захисниками Батьківщини у м. Рівне на кладовищі «Нове» біля могил Героїв Небесної сотні та Героїв, які віддали своє життя в зоні АТО.

Предстоятель помісної Української Православної Церкви Митрополит Епіфаній в день Покрови Пресвятої Богородиці та в День захисника України 14 жовтня 2019 року звершив заупокійну літію за захисниками Батьківщини у м. Рівне на кладовищі «Нове» біля могил Героїв Небесної сотні та Героїв, які віддали своє життя в зоні АТО.

Молитва.jpg

«Ми згадуємо у своїх молитвах наших новітніх героїв – тих, хто відійшов у вічність, віддавши найдорогоцінніший скарб – свої життя – за те, щоб ми з вами мали мирне небо над головою. Віримо, що Господь упокоїв їхні душі у Царстві Небесному, і саме через молитву ми проявляємо до них свою любов. Любов, яка надихає кожного з нас боротися за те, щоб Українська держава була вільною і єдиною», – зазначив Предстоятель Православної Церкви України.

Цього ж дня Митрополит Ерпіфаній очолив Літургію у Покровському кафедральному соборі м. Рівне. За Богослужінням Предстоятель молився за захисників Батьківщини, які віддали життя своє за волю і незалежність України, а наприкінці богослужіння Його Блаженство посмертно відзначив медалями за жертовність і любов до України захисників Васюка Олександра, Томіліна Володимира, Козачонока Дмитра, Левчука Сергія, Оверчука Дмитра, Шолудька Сергія, Палічука Руслана, Голубєва Сергія.

13 жовтня 2019 року відвідав дітей, які проходять курси хіміотерапії в Рівненській обласній дитячій лікарні. Митрополит Епіфаній підтримав діток та їхніх батьків, а також вручив подарунки й медикаменти.

Діти.jpg

«Дорогі діти, не здавайтеся і перемагайте за допомогою Божою хворобу, і Господь, через велику віру допоможе вам», – поділився думками Митрополит Епіфаній на своїй сторінці у фейсбуці після зустрічі з дітьми.

Також Предстоятель відвідав лікарняний храм та за участі благодійного фонду «Скарбниця Надії» взяв участь у флешмобі #КапелюхаНаВуха в підтримку дітей та дорослих, які борються з онкологією.

Здолбунів.jpg

Митрополит 13 жовтня 2019 року в м. Здолбунів освятив розписи в Успенському храмі та очолив читання акафіста до Пресвятої Богородиці.

13 жовтня 2019 року в м. Вараш звершив Чин освячення новозбудованого Покровського храму та очолив в ньому першу Літургію.

«Ми поступово, крок за кроком, динамічно розвиваємось, утверджуємось і отримуємо визнання з боку інших помісних Православних Церков. На жаль, наш сусід, супротивник, який хоче нас поневолити не тільки фізично, але й духовно, багато докладає зусиль для того, щоби інші наші співбрати з помісних Церков не визнавали проголошений Вселенським Патріархом акт. Проте вчора ми з вами сподобалися доброї новини – про визнання з боку Елладської Православної Церкви, яка долучилася до того визначного акту проголошення нашої духовної незалежності. Ми впевнені і переконані, що всі православні народи і всі помісні Православні Церкви визнають наш автокефальний статус. І наш супротивник – агресор все, що робить супроти, – все для нас стається на користь, бо всі знають, що де існує правда, там є Бог і там завжди буває перемога. Ми в це віримо і надалі будемо покладати нашу надію на Бога», – сказав Предстоятель ПЦУ.

Митрополит Епіфаній наголосив, що український народ з допомогою Божою та завдяки любові й жертовності здобуде перемогу над супротивником. Про це інформує прес-служба ПЦУ.

Митрополит Епіфаній вперше відвідав Рівненську атомну електростанцію, екскурсію провів генеральний директор ВП РАЕС Павло Павлишин.

Атомна.jpg