• Головна
  • Новини
  • «Друга визначна подія після вручення Томосу», - митрополит Олександр (Драбинко) про визнання ПЦУ...

«Друга визначна подія після вручення Томосу», - митрополит Олександр (Драбинко) про визнання ПЦУ

14.10.2019, 10:56
«Друга визначна подія після вручення Томосу», - митрополит Олександр (Драбинко) про визнання ПЦУ - фото 1
Еладська Церква стала першою Церквою, яка визнала ПЦУ після надання їй Томосу Вселенським Патріархом. Про це в коментарі" 5 каналу" повідомив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський ПЦУ Олександр Драбинко.

Еладська Церква стала першою Церквою, яка визнала ПЦУ після надання їй Томосу Вселенським Патріархом. Про це в коментарі "5 каналу" повідомив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський ПЦУ Олександр (Драбинко).

Драбинко.jpg

Він, зокрема, зазначив, що відтепер Україна зняла з себе ізоляцію, в якій перебувала десятки років. Еладська церква стала першою церквою, яка визнала ПЦУ після надання їй Томосу Вселенським Патріархом.

"Визнання помісного статусу України Елладською Православною Церквою - це друга визначна подія після вручення Томосу Патріархом Варфоломієм. Фактично, із того, що Православна церква в Україні визнана рівноправною сестрою в ряду помісних православних церков, які визначені Томосом. Ми на сьогоднішній день вступили в рівноправну співдружність Православних помісних церков. Це дає змогу євхаристійного спілкування рівноправного на міжнародному рівні і фактично знімає ту десятилітню, можна сказати, ізоляції в якій знаходилася православна церква України",- пояснив митрополит.

Нагадаємо, 12 жовтня Собор єрархії Елладської Церкви оголосив про визнання ПЦУ.