• Головна
  • Новини
  • Задля підтримки ПЦУ створюють митрополичий благодійний фонд...

Задля підтримки ПЦУ створюють митрополичий благодійний фонд

10.10.2019, 16:06
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній оголосив про створення благодійний фонду «Митрополичий фонд Православної церкви України». Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній оголосив про створення благодійний фонду «Митрополичий фонд Православної церкви України». Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Щоби скоординувати і систематизувати співпрацю з меценатами, а також втілюючи в життя бачення нашої Церкви як відкритої, я ухвалив рішення створити благодійний фонд – «Митрополичий фонд Православної Церкви України». Він працюватиме за кращими світовими зразками та міжнародними стандартами", - написав глава ПЦУ.

Він додав, що фонд щороку звітуватиме про свою роботу та проходитиме перевірку однією із топ-10 аудиторських компаній світу.

Фонд займатиметься презентацією ПЦУ в світі та зміцненням її взаємодії з іншими церквами.

"Сьогодні ми – повноправна частина вселенського православ’я, а значить, нарешті можемо самостійно і голосно говорити про себе: брати участь у міжцерковних ініціативах і проектах, бути серед їхніх організаторів та запрошувати до участі у них представників інших помісних церков. Впевнений, що це сприятиме утвердженню нашої єдності та добрих міжправославних і міжконфесійних відносин", - повідомив очільник ПЦУ.

Фонд також займатиметься освітніми проєктами для священнослужителів. Зокрема, організацією навчання за кордоном, грантовою діяльністю, організацією обміну викладачами та студентами з провідними духовними навчальними закладами світу, створенням новітніх освітніх платформ.

Предстоятель ПЦУ зазначив, що останні дослідження показали, що багато українців на Сході та Півдні України (32,5% та 39,8% відповідно) підтримують ПЦУ і хочуть молитися в її храмах.

"А отже, одне із завдань фонду – допомогти цим вірянам реалізувати їхнє право на свободу віросповідання як фундаментальне та загальновизнане усім цивілізованим світом", - наголосив він.

Кожен меценат зможе допомогти ПЦУ та українській громаді офіційно та відкрито, обравши для себе близький чи бажаний напрямок або конкретний проєкт співпраці.

"Вірю, що діяльність «Митрополичого фонду Православної церкви України» стане рушійною силою для відчутних змін і зрушень в сучасній Україні, сприятиме втіленню в життя багатьох гарних задумів", - наголосив Митрополит Епіфаній.