• Головна
  • Новини
  • Предстоятель ПЦУ освятив новий храм у Сумській єпархії та зустрівся з військовими...

Предстоятель ПЦУ освятив новий храм у Сумській єпархії та зустрівся з військовими

23.09.2019, 10:26
Предстоятель ПЦУ освятив новий храм у Сумській єпархії та зустрівся з військовими - фото 1
21 вересня 2019 року Митрополит Київський і всієї України Епіфаній здійснив архипастирський візит до міста Суми, де звершив освячення Свято-Миколаївського храму та Літургію.

21 вересня 2019 року Митрополит Київський і всієї України Епіфаній здійснив архипастирський візит до міста Суми, де звершив освячення Свято-Миколаївського храму та Літургію. Про це інформує прес-служба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ).

1.jpeg

Йому співслужили митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, архиєпископ Сумський і Охтирський Мефодій, архиєпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, єпископ Луганський і Старобільський Афанасій, настоятель храму протоієрей Петро Лоцько та численне запрошене духовенство.

Після Літургії Предстоятель відзначив церковними нагородами благодійників, будівничих храму, військовослужбовців та представників влади, які сприяли становленю Православної Церкви України.

Митрополит оглянув кафедральний собор Сумської єпархії та відвідав Облдержадміністрацію, де зустрівся з представниками місцевої влади.

В рамках візиту до Сумської єпархії Митрополит Епіфаній відвідав у Сумах пам‘ятний знак Героям Небесної сотні та Алею слави, на якій спочивають загиблі захисники України.

На знак пошани на обох меморіалах відбулося покладання квітів.

Згодом Предстоятель Православної Церкви України завітав до розсташування 27-ої окремої реактивної артилерійської Сумської бригади, якою опікується військовий капелан Миколай Толєр.

2.jpeg

Він поспілкувався з начальником «Кадетського корпусу імені Харитоненка» генерал-майором Юрієм Свідловим та командувачем частини полковником Дмитром Храпачем.

Під час зустрічі Митрополит Епіфаній відзначив Юрія Свідлова медаллю «За жертовність і любов до України».

Також Митрополит звернувся зі словом до особового складу бригади, окропив воїнів освяченою водою та подарував їм військову ікону Покрови Пресвятої Богородиці.

«Нехай Бог посилає вам сили і наснагу, адже для нас ви є захисниками та новітніми героями. Ми молимося за вас і віримо, що Господь і надалі берегтиме кожного із вас», –  сказав військовослужбовцям Предстоятель ПЦУ.