У ПЦУ рішення суду щодо УПЦ КП назвали «дивним»

05.09.2019, 10:09
У ПЦУ рішення суду щодо УПЦ КП назвали «дивним» - фото 1
Речник ПЦУ архиєпископ Євстратій (Зоря) прокоментував рішення суду щодо призупинення ліквідації Київського Патріархату. Таке рішення він назвав «дивним».

Речник ПЦУ архиєпископ Євстратій (Зоря) прокоментував рішення суду щодо призупинення ліквідації Київського Патріархату. Таке рішення він назвав «дивним».

«В чому дивність рішення?

В тому, що у зазначеній справі сторона Патріарха Філарета тричі подавала клопотання про «забезпеченні позову» - і тричі отримала відмову. А вчетверте у тій самій справі - раптом клопотання задовольнили. При чому клопотання подане було ввечері 2 вересня, а 4 вересня вже з’явилася ухвала», - пише архиєпископ у себе на Фейсбуці.

«Очевидно, що на ухвалу буде подано апеляцію з клопотанням про її скасування.

Також слід зазначити, що ухвала жодним чином не змінює того факту, що «КП УПЦ КП» перебуває, як юридична особа, в стані ліквідації», - наголосив єрарх ПЦУ.

4 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва виніс ухвалу про забезпечення позову у справі 640/14586/19. За цією ухвалою, ще до винесення рішення по суті спору за позовом «Київської Патріархії УПЦ КП» (тобто Патріарха Філарета) до Міністерства культури у справі про ліквідацію юридичної особи «КП УПЦ КП», заборонено митрополиту Іоану (Яременку) вчиняти, як главі ліквідаційної комісії, будь-які дії, які стосуються ліквідації юридичної особи «КП УПЦ КП», що рівносильно задоволенню позову Патріарха Філарета і що прямо заборонено Законом.