• Головна
  • Проекти
  • Підконтрольний РФ суд підтвердив розірвання договору оренди собору ПЦУ у Сімферополі...

Підконтрольний РФ суд підтвердив розірвання договору оренди собору ПЦУ у Сімферополі

31.08.2019, 12:18
Підконтрольний РФ суд підтвердив розірвання договору оренди собору ПЦУ у Сімферополі - фото 1
Російський 21-й арбітражний апеляційний суд у Севастополі залишив у силі рішення про розірвання договору оренди приміщень кафедрального собору ПЦУ в Сімферополі. Про це 30 серпня Крим.Реалії повідомив архиєпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент.

Російський 21-й арбітражний апеляційний суд у Севастополі залишив у силі рішення про розірвання договору оренди приміщень кафедрального собору ПЦУ в Сімферополі. Про це 30 серпня Крим.Реалії повідомив архиєпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент.

собор_ПЦУ_Сімферополь.jpg

«Суд учора (29 серпня – КР) відбувся і залишив рішення в силі. Тобто рішення арбітражного суду апеляційний суд залишив у силі. Засідання пройшло без адвоката і розгляду додаткових документів, що були подані до суду. Виходячи з того, що відбувалося, можна зрозуміти, що рішення суду було записано заздалегідь. Суд просто формально, вчергове, зачитав постанову», – сказав архиєпископ Климент.

За його словами, на судовому засіданні був присутній співробітник ФСБ Росії і це означає, що «рішення було написане не судом».

Раніше архиєпископ Климент сказав, що підконтрольна Кремлю влада Криму наполягає на припиненні будь-яких договорів із Кримською єпархією Православної Церкви України.

Управління Кримської єпархії Православної Церкви України оскаржило рішення російського Арбітражного суду Криму за позовом Мінмайна Криму про розірвання договору оренди приміщень кафедрального собору Володимира та Ольги в Сімферополі.

За словами архиєпископа Климента, майно собору в Сімферополі після рішення суду про передачу в користування російського Мінмайна Криму, було «розграбоване і розламане». Російська влада публічно не коментує цю ситуацію.