• Головна
  • Новини
  • Владика Філарет подав судовий позов проти архиєпископа Євстратія (Зорі)...

Владика Філарет подав судовий позов проти архиєпископа Євстратія (Зорі)

22.08.2019, 09:49
Почесний Патріарх Філарет звернувся до суду з позовом про захист честі та гідності до члена Синоду ПЦУ архиєпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія (Зорі). Про це архиєпископ Зоря повідомив у Facebook.

Почесний Патріарх Філарет звернувся до суду з позовом про захист честі та гідності до члена Синоду ПЦУ архиєпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія (Зорі). Про архиепископ Зоря повідомив у Facebook.

«З канцелярії митрополії мені передали, що прийшов лист з Шевченківського суду. Патріарх Філарет (Денисенко М. А.) судиться з архиєпископом Євстратієм (Зорею В.В.) про «захист честі та гідності», - повідомив він.

Архиєпископ зазначив, що раніше з цього ж приводу з ним судилися чоловічий монастир при Києво-Печерській лаврі та ТОВ «Союз православних журналістів».

«До речі, монастир МП і Товариство з обмеженою відповідальністю суди програли», - додав архиєрей.

Нагадаємо, 24 червня синод ПЦУ позбавив Філарета права управління Київською єпархією, а відповідно й контролю над місцевими храмами та монастирями. Також Православна Церква України прийняла у безпосереднє підпорядкування митрополита Епіфанія усі монастирі та храми Києва, церковних ієрархів, які до цього підпорядковувались Філарету. Хоча Філарета й залишили єпископом ПЦУ і не відлучили від служіння.

Це рішення синод ПЦУ ухвалив після проведення Філаретом «собору» для відновлення діяльності УПЦ Київського патріархату.

У той же час «відновлений» Філаретом Київський патріархат створює власний керівний орган, синод, з п’яти єпископів, яких Православна церква України відлучила від священнослужіння.