• Головна
  • Новини
  • Предстоятель ПЦУ назвав Почаївську лавру осередком російського православ’я...

Предстоятель ПЦУ назвав Почаївську лавру осередком російського православ’я

06.08.2019, 10:17
Предстоятель ПЦУ назвав Почаївську лавру осередком російського православ’я - фото 1
Але він вірить, що «з Божою допомогою з часом ми всі об’єднаємось в єдиній визнаній помісній Українській Православній Церкві.

5 серпня Православна Церква України відзначала свято Почаївської ікони Божої Матері. У зв’язку з цим предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Епіфаній висловив жаль, що Почаївська лавра сьогодні – осередок не українського, а російського православ’я. Але він вірить, що «з Божою допомогою з часом ми всі об’єднаємось в єдиній визнаній помісній Українській Православній Церкві. Про це йдеться у повідомленні Помісної Церкви у Facebook, інформує Glavcom.

Епіфаній.jpg

«Наша українська земля відома багатьма чудотворними іконами. Ми знаємо понад 200 назв ікон на честь Пресвятої Богородиці, які на українській землі проявили себе чудотворними. Одну з таких святинь – Почаївську ікону Божої Матері – вшановують на наших землях вже понад чотири століття. Саме ця ікона допомогла захистити Почаївський монастир від руйнування турками в далекому 1675 році. На жаль, сьогодні Почаївська лавра на теренах Західної України – осередок не українського, а російського православ’я, але ми віримо, що з Божою допомогою з часом ми всі об’єднаємось в єдиній визнаній помісній Українській православній церкві. І тоді всі ми, українці, єдиними устами і єдиним серцем будемо славити Бога у своїй єдиній Церкві, яка не належить жодному іноземному центру», - підкреслив предстоятель Української Православної Церкви.