Православна Церква України підтримує вакцинацію

05.08.2019, 10:15
Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній заявив, що Православна Церква підтримуватиме заходи з імунізації дорослих від дифтерії та правця. Про цей йдеться в повідомленні прес-служби МОЗ.

Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній заявив, що Православна Церква підтримуватиме заходи з імунізації дорослих від дифтерії та правця.

Про цей йдеться в повідомленні прес-служби МОЗ.

На спільній зустрічі керівників ЦГЗ МОЗ України та ПЦУ обговорили умови співпраці щодо запобігання поширенню захворюваності та продовження інформування населення про важливість вакцинації.

Підтримка Церкви дуже важлива, адже в Україні вкрай низький рівень вакцинації від дифтерії та правця. Вакциновані менше 70% дітей, а рівень охоплення щепленнями серед дорослих — ще нижчий. Більше того, чимало дорослих не знають, що робити ревакцинацію (повторну вакцинацію) треба кожних 10 років.

Вакцинація — єдиний спосіб захиститися від інфекції. МОЗ України закликає перевірити наявність необхідних щеплень у дітей та дорослих і якомога швидше вакцинуватися. Це безоплатно як для дітей, так і для дорослих. Зверніться до сімейного лікаря, терапевта чи педіатра, з яким підписали декларацію.