• Головна
  • Новини
  • В ПЦУ прокоментували рішення Апеляційного суду про призупинення перейменування УПЦ МП в РПЦ в Україні...

В ПЦУ прокоментували рішення Апеляційного суду про призупинення перейменування УПЦ МП в РПЦ в Україні

25.07.2019, 09:10
Речник ПЦУ архиєпископ Євстратій Зоря прокоментував рішення Шостого апеляційного адмінсуду щодо відмови Мінкульту в апеляції на рішення про призупинення перейменування УПЦ МП Про це він написав у Facebook.

Речник ПЦУ архиєпископ Євстратій Зоря прокоментував рішення Шостого апеляційного адмінсуду щодо відмови Мінкульту в апеляції на рішення про призупинення перейменування УПЦ МП. Про це він написав у Facebook.

За його словами, Закон «Про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо назви релігійних організацій, які є частиною релігійної організації, керівний центр якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України» є чинним.

Речник піддав критиці твердження УПЦ МП, що їх центр «не в Росії», що вони «самостійна Українська Православна Церква». Він перечислив 3 ознаки, описаних у Законі, застосування яких «робить приналежність структур «УПЦ» до РПЦ – самоочевидною» і наголосив:

«Факт приналежності «УПЦ» до Російської Церкви на підставі ознак, наведених у Законі - річ вперта і беззаперечна», тому структура яка називає себе «УПЦ», має називатися Російська Православна Церква в Україні».