• Головна
  • Новини
  • Предстоятель ПЦУ з послом Іспанії обговорив утиски вірних в ОРДЛО та в Криму...

Предстоятель ПЦУ з послом Іспанії обговорив утиски вірних в ОРДЛО та в Криму

29.06.2019, 17:29
Предстоятель ПЦУ з послом Іспанії обговорив утиски вірних в ОРДЛО та в Криму - фото 1
Митрополит Епіфаній 25 червня 2019 року зустрівся з послом Королівства Іспанія в Україні Сильвією Хосефіною Кортес Мартін.

Митрополит Епіфаній 25 червня 2019 року зустрівся з послом Королівства Іспанія в Україні Сильвією Хосефіною Кортес Мартін, повідомляє Рomisna.info.

зустріч_з_послом.jpg

Посла супроводжував заступник голови Місії Хорхе Солер Ідальго. Сторони обговорили цілу низку актуальних питань, зокрема про релігійні процеси в Україні і світі, про становлення Православної Церкви України, а також про небезпеку та значні утиски, з якими стикаються віряни та священнослужителі ПЦУ на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей і в анексованому Криму.

Владика звернув увагу дипломатів на важку ситуацію з центральним храмом у Сімферополі, де представники окупаційної влади намагаються фактично знищити чи не останній оплот ПЦУ на півострові.

Під час зустрічі також йшлося про такі гострі соціальні питання, як велика кількість розлучень, аборти та низька народжуваність. «Ці питання потребують значної нашої уваги, адже кожна сім’я – це наче клітина живого організму – нашого народу. І якщо клітини хворіють, то й для організму в цілому це має вельми негативні наслідки», – зазначив Предстоятель ПЦУ.