• Головна
  • Новини
  • У Сімферополі затопило головний собор ПЦУ, з якого окупанти зняли дах...

У Сімферополі затопило головний собор ПЦУ, з якого окупанти зняли дах

26.06.2019, 12:31
У Сімферополі затопило головний собор ПЦУ, з якого окупанти зняли дах - фото 1

У Сімферополі під час чергового проливного дощу затопило будівлю Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги Кримської єпархії Православної церкви України. Це сталося після початку ремонтних робіт на даху храму, які проводить російське Міністерство майнових і земельних відносин Криму.

У Сімферополі під час чергового проливного дощу затопило будівлю Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги Кримської єпархії Православної церкви України.

Це сталося після початку ремонтних робіт на даху храму, які проводить російське Міністерство майнових і земельних відносин Криму.

Парафіяни храму після недільного богослужіння ще кілька годин прибирали наслідки затоплення, повідомляє Крим.Реалії.

затоплення_1.jpg

“Набігло води, намокли всі килими біля вівтаря. Ми їх познімали, розвісили. Зі стелі все капає, ще один дощ, і воно все (штукатурка, – ред.) впаде в храм, тому що там на горищі зараз нічого немає, вода йде одразу сюди. На третьому поверсі в кімнаті недільної школи обвалилася у великій кількості штукатурка”, – розповів один з парафіян, який просить публічно не називати його ім’я в цілях безпеки.

Інша парафіянка храму зазначила, що будівельники не попередили їх про проведені на даху ремонтні роботи.

“Вони не попередили що будуть знімати дах, ми б накрили целофаном цінні речі”, – пояснила вона.

Затоплення_2.jpg

Як РІСУ інформувала, за вказівкою російської влади будівельники зняли покрівельні матеріали з даху будівлі. В результаті цього несучі дерев'яні балки даху тепер незахищені від дії погодних умов. Про це повідомив архиєпископ Кримської єпархії Православної Церкви України Климент.

За його словами, ремонт у храмі було проведено в 2011 році. Тепер влада Криму вимагає «звільнити приміщення» кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі. Російська влада Криму направила припис про «звільнення приміщень» собору.

У російському Мінмайна Криму пояснили вимогу до Кримської єпархії УПЦ КП покинути будівлю кафедрального собору в Сімферополі закінченням терміну дії договору з єпархією УПЦ КП, яка перейшла в створену Православну Церкву України.