• Головна
  • Новини
  • Владику Філарета залишили у ПЦУ, двох російських єпископів відправили поза штат, - рішення Синоду...

Владику Філарета залишили у ПЦУ, двох російських єпископів відправили поза штат, - рішення Синоду

24.06.2019, 16:04
Владику Філарета залишили у ПЦУ, двох російських єпископів відправили поза штат, - рішення Синоду - фото 1
Священний Синод ПЦУ, який відбувся сьогодні, 24 червня, прийняв рішення підпорядкувати усі парафії та монастирі Києва Предстоятелю ПЦУ Епіфанію. До останнього часу ними опікувався почесний Патріарх Філарет.

Священний Синод ПЦУ, який відбувся сьогодні, 24 червня, прийняв рішення підпорядкувати усі парафії та монастирі Києва Предстоятелю ПЦУ Епіфанію. До останнього часу ними опікувався почесний Патріарх Філарет.

Про це під час брифінгу повідомив архиєпископ Євстратій (Зоря), який став офіційним речником Київської Митрополії ПЦУ.

"Синод довго обговорював ставлення до тих подій, що відбулися 20 червня під час зборів у Володимирському соборі, які почесний Патріарх Філарет назвав Помісним собором УПЦ КП, і сформулював рішення: "У зв’язку з невиконанням почесним Патріархом Філаретом подання реєстрації документів Київської єпархії вирішено підпорядкувати Предстоятелю ПЦУ всі парафії та монастирі міста Києва, які до 15 грудня перебували у складі Київського Патріархату", - повідомив владика.

Речник ПЦУ також зазначив, що за активну участь у діях, спрямованих на протистояння у церковному середовищі, Синод виключив зі складу єпископату ПЦУ митрополита Білгородського Іоасафа Шибаєва та вікарного єпископа цієї єпархії Петра Москалькова.

Як повідомив архиєпископ Євстратій, заборонені у священнослужінні архимандрит Андрій (Маруцак) та єромонах Ілля (Зеленський) можуть письмово протягом одного місяця звернутися до Священного Синоду через подання прохання на ім’я Предстоятеля щодо розгляду їхніх справ.

«Визначити, що прийняття кліриками рукоположення у єпископський сан без обрання Священним Синодом Православної Церкви України є підставою для категоричної відмови у задоволенні їхніх можливих у майбутньому прохань бути прийнятими до складу єпископату Православної Церкви України», - зачитав єрарх рішення Синоду.

Беручи до уваги особливі заслуги в минулому перед Українською Православною Церквою, Священний Синод ПЦУ також вирішив залишити почесного Патріарх Філарета у складі єпископату Православної Церкви України.