Петро Порошенко відреагував на конфлікт у ПЦУ

19.06.2019, 17:52
П’ятий президент України Петро Порошенко прокоментував конфлікт у ПЦУ.

П’ятий президент України Петро Порошенко прокоментував конфлікт у ПЦУ. Про це повідомляє Еspreso.tv з посиланням на Главком.

«Я точно не буду обговорювати Філарета. Але вся Україна дякувала йому за жертовність. А зараз він позбавляється підстав так думати. Я не вбачаю, що українські Церкві щось загрожує. Навпаки, це випробування, які зроблять українську Церкву ще міцнішою… Це як взимку дитина вибігає роздягнена на сніг робити зарядку, це — загартування», — заявив Порошенко.

Порошенко додав, що поточні події засвідчують, що Церква не залежить від волі однієї особи.

Нагадаємо, що Філарет планує 20 червня провести у Володимирському соборі міста Києва зібрання під назвою "Помісний собор УПЦ КП" та переглянути рішення Помісного собору УПЦ КП від 15 грудня 2018 року, які відкрили шлях до об’єднання розділених українських православних у єдину Православну церкву України, наслідком чого стало отримання Томоса про автокефалію та визнання з боку Вселенського патріархату.

У ПЦУ вже заявили, що у разі проведення "Помісного собору УПЦ КП" усі його учасники отримають відповідне канонічне та юридичне покарання.