• Головна
  • Новини
  • З благословення Глави ПЦУ 20 червня у Києві відбудеться Всеукраїнський форум Єдності Українського Православ`я...

З благословення Глави ПЦУ 20 червня у Києві відбудеться Всеукраїнський форум Єдності Українського Православ`я

19.06.2019, 12:31
20 червня 2019 року об 11:00 в Києві за адресою вул. Маршала Конєва, 6 – конференц-зала готелю «Фавор-парк» поряд зі Спасо-Преображенським собором – відбудеться Всеукраїнський церковно-громадський форум Єдності Українського Православ`я».

20 червня 2019 року об 11:00 в Києві за адресою вул. Маршала Конєва, 6 – конференц-зала готелю «Фавор-парк» поряд зі Спасо-Преображенським собором – відбудеться Всеукраїнський церковно-громадський форум Єдності Українського Православ`я». Про це на сторінці у Фейсбук повідомив митрополит Олександр (Драбинко).

«Цей Форум покликаний донести до суспільства меседж про необхідність та важливість церковної єдності в умовах сучасної України та констатувати, що шлях, окреслений Томосом Константинопольської Матері-Церкви про автокефалію Православної Церкви України, є на сьогодні єдино вірним і канонічним, який приведе до визнання Православної Церкви України Помісною Церквою-Сестрою в сім’ї інших Помісних Церков. Базовим для обговорення на Форумі заплановано Комюніке, прийняте по результатах Всеукраїнської науково-практичної конференції «Православна Церква України – всеправославне визнання та міжнародна суб’єктність». Форум може також дати оцінку викликам, які сьогодні стоять перед єдністю православ’я в Україні», - йдеться у повідомленні.

Організаторами Форуму виступають:

- Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова;
- Ставропігійна парафія Преображення Господнього міста Києва;
- Переяславсько-Вишневська єпархія Православної Церкви України.

Проведення Форуму відбувається з благословення Предстоятеля Православної Церкви України Митрополита Київського та всієї України Епіфанія.

Контактна інформація: [email protected]
050-357-75-34