• Головна
  • Новини
  • ПЦУ закликала військових капеланів не брати участь в Соборі УПЦ КП, який скликає Філарет...

ПЦУ закликала військових капеланів не брати участь в Соборі УПЦ КП, який скликає Філарет

19.06.2019, 10:27
ПЦУ закликала військових капеланів не брати участь в Соборі УПЦ КП, який скликає Філарет - фото 1

У Православній Церкві України 18 червня закликали військових священиків не брати участь в помісному Соборі УПЦ Київського Патріархату, який почесний патріарх Філарет скликає 20 червня.. Про це йдеться в повідомленні голови Синодального управління військового духовенства Української Православної Церкви на сторінці в Facebook.

У Православній Церкві України 18 червня закликали військових священників не брати участь в помісному Соборі УПЦ Київського Патріархату, який почесний патріарх Філарет скликає 20 червня. Про це йдеться в повідомленні голови Синодального управління військового духовенства Української Православної Церкви на сторінці в Facebook.

розпорядження.jpg

"У зв'язку з намірами скликати помісний Собор УПЦ Київського Патріархату закликаємо всіх військових священиків (капеланів), хто бажає блага для Церкви і України, не брати жодної участі в заходах і діях, які руйнують єдність Помісної УПЦ", - зазначено в повідомленні.

Військове духовенство ПЦУ нагадало, що рішенням Священного синоду Православної Церкви України від 15 лютого 2019 року була підтримана пастирська діяльність військових священників (капеланів) в складі Синодального управління військового духовенства.

"Таким чином, всі капелани, які несуть місіонерську діяльність серед військовослужбовців усіх силових структур України, є кліриками Об'єднаної Православної Церкви України і не можуть брати участі в цих зборах", - додали в повідомленні.

Як РІСУ інформувала, владика Філарет планує 20 червня об 11 годині провести у Володимирському соборі м. Києва т.з. «Помісний Собор УПЦ КП» та переглянути рішення Помісного Собору УПЦ КП від 15.12.2018, які відкрили шлях до об’єднання розділених православних у Єдину Православну Церкву України, наслідком чого стало отримання Томоса про автокефалію та визнання з боку Вселенського Патріархату. Почесний Патріарх Філарет лишився незадоволений цим і вирішив відродити УПЦ КП, а себе зробити не почесним, а діючим патріархом.

Нагадаємо, що на т.з. «Помісний Собор УПЦ КП» Філарет скликає столичне духовенство, а тих, хто не прийде, лякає позбавити парафії. У ПЦУ вже заявили, що у разі проведення т.з. «Помісного Собору УПЦ КП» усі його учасники отримають відповідне канонічне та юридичне покарання.