• Головна
  • Новини
  • З богословської академії ПЦУ відрахували студентів, які підтримують владику Філарета...

З богословської академії ПЦУ відрахували студентів, які підтримують владику Філарета

17.06.2019, 07:16
З богословської академії ПЦУ відрахували студентів, які підтримують владику Філарета - фото 1
Двох студентів Київської православної богословської академії ПЦУ відрахували "за участь у заходах, що ставлять за мету спричинити розкол єдиної помісної Православної Церкви України".

Двох студентів Київської православної богословської академії ПЦУ відрахували "за участь у заходах, що ставлять за мету спричинити розкол єдиної помісної Православної Церкви України".

За повідомленням сайту колишньої УПЦ КП, репресії розпочалися проти студентів - патріарших іподияконів та працівників колишньої Київської Патріархії, пише Релігія в Україні.

"З боку керівництва цього вищого начального закладу лунають погрози виключення студентів із академії та має місце відвертий шантаж і тиск, щоби студенти відмовилися від будь-якої підтримки Патріарха Філарета. Дійшло до того, що заборонений у священнослужінні ректор Київської богословської православної академії прот. Олександр Трофимлюк 11 червня видав незаконний наказ 077/-c про відрахування з КПБА двох студентів «за участь у заходах, що ставлять за мету спричинити розкол єдиної помісної Православної Церкви України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наказ про відрахування був виданий за участь у Форумі української інтелігенції "За Українську Православну Церкву! За Київський Патріархат! За Україну!" та стосувався патріаршого іподиякона Івана Музики, який супроводжував Філарета на форумі, і працівника "Київської Патріархії" Антона Павленка, який виконував свої обов’язки в якості працівника прес-служби Київської Патріархії.

У владики Філарета попередили керівництво Київської православної богословської академії про те, що "відрахування та шантаж є повністю незаконними та такими, що дискредитують вищий навчальний заклад, ліцензований і акредитований Міністерством освіти України".

"Просимо Міністра освіти України Гриневич Лілію Михайлівну взяти ситуацію під особистий контроль та вжити заходів для припинення незаконних дій адміністрації Київської православної богословської академії. Закликаємо адміністрацію духовного закладу припинити репресії та залякування студентів Київської православної духовної академії", - пише прес-служба колишньої УПЦ КП.