• Головна
  • Новини
  • На закритій зустрічі зі священниками владика Філарет пояснював, як буде відновлювати УПЦ КП...

На закритій зустрічі зі священниками владика Філарет пояснював, як буде відновлювати УПЦ КП

05.06.2019, 10:41
На закритій зустрічі зі священниками владика Філарет пояснював, як буде відновлювати УПЦ КП - фото 1
На зустрічі з київськими священниками, яка відбулась у понеділок, 3 червня, почесний Патріарх Філарет означив шляхи, якими збирається відновити офіційно діяльність Київського Патріархату.

На зустрічі з київськими священниками, яка відбулась у понеділок, 3 червня, почесний Патріарх Філарет означив шляхи, якими збирається відновити офіційно діяльність Київського Патріархату.

Про це стало відомо ТСН з власних джерел.

"Зараз наше завдання полягає в тому, щоб зберегти Київський Патріархат. У якому обсягу – не має значення. Але він повинен існувати", - заявив він.

Задля цього очільник Київської єпархії закликав парафії не проходити перереєстрацію у Православній Церкві України.

"У мене до вас прохання одне – не перереєстровувати парафіяльні статути на так звану ПЦУ. Зараз на вас буде тиск, щоб ви перереєстровували на ПЦУ, а якщо хтось перереєструється, то виходить з Київського Патріархату. Тобто ми не виходимо з Томосу, бо це – Церква нова, як вони кажуть про себе "ми нова Церква", а Київський Патріархат існує вже 30 років. То хто від кого відходить? Це вона відходить від Київського Патріархату", - заявив почесний Патріарх.

Також він оголосив про намір скликати Помісний Собор, який, за його думкою, може повернути офіційний статус Київському патріархату.

"Ми стараємось провести Помісний Собор, і цей Собор ухвалить рішення про існування Київського Патріархату. І Київський Патріархат буде існувати і далі законно, тому що КП створив Помісний Собор і ліквідувати його може також тільки Помісний Собор, а не Архиєрейський. Архиєрейський навіть якщо ліквідовує, його рішення має бути прийняте або відкинуте Помісним Собором. Це наші супротивники відчули, і тому розповсюдили фальшивий документ – рішення Помісного Собору від 15 грудня про ліквідацію Київського Патріархату. Ніякого Помісного собору не було", - наголосив владика Філарет.