• Головна
  • Новини
  • Владика Філарет звинувачує Предстоятеля ПЦУ у порушенні канонів...

Владика Філарет звинувачує Предстоятеля ПЦУ у порушенні канонів

30.05.2019, 10:51
Владика Філарет звинувачує Предстоятеля ПЦУ у порушенні канонів - фото 1
Почесний Патріарх Філарет направив листа Предстоятелю ПЦУ Епіфанію щодо діяльності клірика Київської єпархії протоєрея Олександра Трофимлюка.

Почесний Патріарх Філарет направив листа Предстоятелю ПЦУ Епіфанію щодо діяльності клірика Київської єпархії протоієрея Олександра Трофимлюка.

Про це повідомляє сайт Церква інфо.

«Мені стало відомо, що Покровська церква м.Києва (на Солом’янці) через протоієрея Олександра Трофимлюка, забороненого мною у священнослужінні, виходить з мого підпорядкування, як правлячого архиєрея м.Києва, підтвердженого рішенням Священного Синоду від 5 лютого 2019 року, і переходить разом з парафією під Ваше підпорядкування без відпускної грамоти», - йдеться у документі.

На думку владики Філарета, це рішення суперечить канонам.

«Прийняли Ви цю парафію, чи ні, - мені не відомо. Якщо Ви прийняли її без згоди правлячого архієрея, то це означає порушення канонічного порядку в переході духовенства з однієї єпархії до іншої. Я думаю, що Ви, як Предстоятель, повинні підтримувати, і думаю, що в дійсності підтримуєте канонічний порядок і архиєрейську присягу, дану при єпископській хіротонії - «не приймати в свою єпархію без відпускної грамоти»», - зазначив почесний Патріарх.

Як вже інформувала РІСУ, вчора, 29 травня, Предстоятель ПЦУ видав указ, яким заборонив використовувати бланки неіснуючого Київського Патріархату та тимчасово взяв під свою опіку релігійну громаду Покрова Пресвятої Богородиці в Солом’янському районі м. Києва на чолі з протоієреєм Олександром Трофимлюком.

Нагадаємо, почесний Патріарх ПЦУ Філарет заборонив у священнослужінні протоєрея Олександра Трофимлюка ‒ ректора Київської Православної Богословської Академії. Це рішення Філарет надрукував на бланку Київського Патріархату.

Раніше громада разом із священником на парафіяльних зборах ухвалила рішення про перехід під юрисдикцію безпосередньо Предстоятеля ПЦУ ‒ Митрополита Епіфанія.