• Головна
  • Новини
  • Митрополит Філарет залишився в одиночному пікеті, - експерт про сьогоднішній Синод ПЦУ...

Митрополит Філарет залишився в одиночному пікеті, - експерт про сьогоднішній Синод ПЦУ

24.05.2019, 15:46
Митрополит Філарет залишився в одиночному пікеті, - експерт про сьогоднішній Синод ПЦУ - фото 1
Конфлікт у Православній Церкві України між єпископатом та почесним Патріархом Філаретом не вичерпаний і триватиме надалі.

Конфлікт у Православній Церкві України між єпископатом та почесним Патріархом Філаретом не вичерпаний і триватиме надалі.

Таку думку висловив доктор філософських наук, релігієзнавець Олександр Саган.

«Підсумки Синоду ПЦУ (24.05.19) однією фразою: митрополит Філарет залишився на Синоді в одиночному пікеті (навіть був єдиний, хто не підписав низку рішень). За підсумками Синоду Блаженніший Епіфаній наголосив, що суть конфлікту - протистояння екс-патріарха Філарета із всією ПЦУ», - зазначив експерт у себе на Фейсбуці.

«Інше питання, що Синод не наважився вказати одному із архиєреїв на різницю між висловлюванням особистої позиції (незгоди) і вчиненням дій, які дискредитують Церкву. Тому продовження конфлікту є неминучим. На жаль», - наголосив Олександр Саган.

Як вже інформувала РІСУ, сьогодні, 24 травня, у Києві відбувся Священний Синод ПЦУ. Його учасники прийняли низку різшень, проте Почесний Патріарх Філарет їх не підтримав. Владика Філарет, крім того, знову став наполягати на тому, що Київський Патріархат існує й надалі.