• Головна
  • Новини
  • Синод ПЦУ ухвалив кадрові рішення та призначив єпископа для грекомовних вірних в Україні...

Синод ПЦУ ухвалив кадрові рішення та призначив єпископа для грекомовних вірних в Україні

24.05.2019, 14:25
Синод ПЦУ ухвалив кадрові рішення та призначив єпископа для грекомовних вірних в Україні - фото 1

Синод ПЦУ сьогодні, 24 травня, на засіданні прийняв рішення висвятити на єпископа Ольвійського архимандрита Епіфанія (Димитріу). На правах вікарія Предстоятеля ПЦУ він опікуватиметься грекомовною паствою в Україні. Хіротонія новоого єпископа відбудеться завтра у Михайлівському соборі Києва.

Синод ПЦУ сьогодні, 24 травня, на засіданні прийняв рішення висвятити на єпископа Ольвійського архимандрита Епіфанія (Димитріу). На правах вікарія Предстоятеля ПЦУ він опікуватиметься грекомовною паствою в Україні. Хіротонія нового єпископа відбудеться у Михайлівському соборі Києва 26 травня.

Синод_ПЦУ.jpg

Синод також вирішив протягом місяця завершити реєстрації Статутів Управлінь єпархій УПЦ (ПЦУ). Розпочато процес реєстрації статутів монастирів та духовних навчальних закладів ПЦУ.

Окрім того, Синод ПЦУ обрав архиєпископа Полтавського і Кременчуцького Федора головою Синодального управління у справах молоді, архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора – головою Синодального управління взаємодії з молодіжно-патріотичними громадськими об’єднаннями, митрополита Львівського і Сокальського Димитрія – головою Інституту церковної історії.

Нагадаємо, 24 травня у Будинку митрополита, що на території Національного заповідника «Софія Київська», під головуванням Митрополита Київського і всієї України Епіфанія відбулося засідання Священного Синоду Православної Церкви України.

Участь у Синоді, окрім Предстоятеля Епіфанія, взяли: владика Філарет, митрополит Львівський Макарій і митрополит Вінницький і Барський Симеон, а також тимчасові: митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, архієпископ Вишгородський Агапіт та єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон.

У заяві за результатами Синоду сказано: «Православна Церква України зберігає внутрішню єдність та закликає єпископат, духовенство і вірних усі питання, які виникають, обговорювати та вирішувати в дусі заповіданої Господом нашим Ісусом Христом братньої любові, уникаючи розпалення ворожнечі, протистоянь та розділення. Синод також висловив повну підтримку предстоятелю, Блаженнішому Епіфанію, митрополиту Київському і всієї України».