• Головна
  • Новини
  • Понад 36% українців схвалюють обрання Епіфанія предстоятелем ПЦУ, 15.5% – «за» Філарета, - опитування...

Понад 36% українців схвалюють обрання Епіфанія предстоятелем ПЦУ, 15.5% – «за» Філарета, - опитування

22.05.2019, 13:01

Понад 36% жителів України схвалюють обрання митрополита Епіфанія предстоятелем Православної Церкви України. Про це заступник директора Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушецький повідомив на прес-конференції, презентуючи результати відповідного опитування.

Понад 36% жителів України схвалюють обрання митрополита Епіфанія предстоятелем Православної Церкви України. Про це заступник директора Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушецький повідомив на прес-конференції, презентуючи результати відповідного опитування, інформує УНІАН.

За його словами, "серед усіх опитаних 36,5% вважають, що добре, що саме Епіфаній був обраний главою ПЦУ. Натомість 15,5% дотримуються думки, що потрібно було, щоб главою ПЦУ був обраний патріарх Філарет.

Ще майже половина респондентів (45,8%) не визначилися зі своєю думкою або відмовилися відповідати на запитання".

Як сказав Грушецький, на запитання про ставлення до обрання Епіфанія предстоятелем ПЦУ 39,6% відповіли, що позитивно ставляться до цього, 43% - нейтрально, 6,8% - негативно, не змогли або відмовилися відповісти на запитання – 10,6%.

Всеукраїнське опитування громадської думки проводилось КМІС методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assistedtelephoneinterviews) з 12 по 18 травня на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (із квотним завданням при відборі респондентів) серед 1200 респондентів віком від 18 років, що проживають у всіх регіонах України (крім Криму та окупованих територій Донецької та Луганської області). Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без урахування дизайн–ефекту) не перевищує 2,5%.