• Головна
  • Новини
  • Предстоятель ПЦУ провів зустрічі з Послом Аргентини та керівництвом Світового конгресу українців...

Предстоятель ПЦУ провів зустрічі з Послом Аргентини та керівництвом Світового конгресу українців

22.05.2019, 11:23
Предстоятель ПЦУ провів зустрічі з Послом Аргентини та керівництвом Світового конгресу українців - фото 1
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 21 травня 2019 року зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Аргентини в Україні Еленою Летісією Мікусінскі. Того ж дня Митрополит Епіфаній зустрівся і з керівництвом Світового конгресу українців.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 21 травня 2019 року зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Аргентини в Україні Еленою Летісією Мікусінскі. 

Епіфаній_і_посол_Аргентини.jpg

Під час зустрічі йшлося про діяльність Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій та про ситуацію із визнанням Православної Церкви України у світі. Митрополит звернув увагу на значну протидію цьому процесу з боку Москви, що є частиною гібридної війни Росії проти нашої держави.

Також Митрополит Епіфаній зазначив, що попри російську агресію і намагання з боку північного-східного сусіда посіяти серед українців розбрат, він залишається переконаним прихильником винятково мирної самоідентифікації православних українців на користь помісної Української Православної Церкви. Окрім того, Предстоятель зауважив, що Україні потрібен саме справедливий мир, а не «мир» в окупації.

Того ж дня Митрополит Епіфаній зустрівся з керівництвом Світового конгресу українців - президентом СКУ Павлом Ґродом, віце-президентом СКУ Оленою Кошарною та директором представництва СКУ в Україні Сергієм Касянчуком. У зустріч також узяв участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

Епіфаній_і_СКУ.jpg

Сторони обговорили перспективи подальшої співпраці, а також діяльність українців за кордоном, спрямовану на донесення до світової громадськості об’єктивної інформації щодо російської військової агресії проти України. Йшлося і про сприяння Світового конгресу українців становленню Православної Церкви України та її визнанню з боку інших помісних Православних Церков. Про це інформує офіційний сайт ПЦУ.