Верховна Рада України не допустить атак на ПЦУ, – Парубій

15.05.2019, 13:40
Верховна Рада України не допустить атак на ПЦУ, – Парубій - фото 1
Верховна Рада України стоятиме на сторожі Православної Церкви України і не допустить жодних непорозумінь та атак на ПЦУ. Про це під час ранкового засідання Верховної Ради України заявив голова ВРУ Андрій Парубій.

Парубій.jpgВерховна Рада України стоятиме на сторожі Православної Церкви України і не допустить жодних непорозумінь та атак на ПЦУ. Про це під час ранкового засідання Верховної Ради України заявив голова ВРУ Андрій Парубій, повідомляє ZIK.

«Колеги, нагадаю, що Верховна Рада України розпочала цей непростий історичний шлях із відновлення української Православної церкви, і ВРУ стоятиме на сторожі ПЦУ і не допустить жодних непорозумінь у цій сфері й атак на Українську церкву», – наголосив Андрій Парубій.

Так спікер відреагував на заяву народного депутата України (фракція «Народний фронт») Віктора Єленського, який закликав український парламент висловити протест проти розхитування Православної Церкви України.

Нардеп Єленський наголосив на важливості отримання Томосу про автокефалію, звернувши увагу на те, що жодна держава не отримувала Томос за такого шаленого спротиву великої ядерної держави.

«В усіх процесах, які намагаються підточити, підважити Православну церкву України, ми маємо справу з російською державою. Скориставшись транзитним періодом, скориставшись тим, що один Президент іде, а інший, його наступник, не прийшов, російська держава намагається відібрати в України Томос, російська держава намагається розхитати ситуацію, користуючись дрібними розрахунками деяких людей, амбіціями, яким ми повинні дати відсіч», – заявив Віктор Єленський.

Нардеп закликав ВРУ сказати рішуче «ні» усім спробам розхитати ситуацію довкола ПЦУ і дати сигнал щодо підтримки Церкви, її розбудови, а також її предстоятелю митрополиту Епіфанію.

Нагадаємо, Почесний патріарх Філарет заявляв, що допускає розкол в новоствореній Православній церкві України й стверджував, що уповноважений скликати собор.

Почесний патріарх Православної Церкви України Філарет також закликав Предстоятеля ПЦУ Епіфанія «нічого не робити всередині Церкви» без його згоди.

Натомість предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній заявив, що розколу в Православній Церкві України немає і не буде.

Нагадаємо, 14 травня на молитовне святкування на честь священномученика Макарія на запрошення почесного патріарха Філарета приїхали лише чотири єпископи.

Додамо, радник Президента України Петра Порошенка, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко заявив, що Томос про автокефалію ПЦУ Вселенський Патріарх не відкличе, якщо сама ПЦУ не буде наполягати на внесенні змін до документу або порушувати його умови.