• Головна
  • Новини
  • Почесний Патріарх Філарет звинуватив Президента Порошенка та Митрополита Епіфанія у зриві домовленостей...

Почесний Патріарх Філарет звинуватив Президента Порошенка та Митрополита Епіфанія у зриві домовленостей

15.05.2019, 12:14
Почесний Патріарх Філарет звинуватив Президента Порошенка та Митрополита Епіфанія у зриві домовленостей - фото 1
Почесний Патріарх Філарет вважає, що Президент Порошенко та Митрополит Епіфаній не виконали своїх обіцянок, які дали напередодні проведення Об’єднавчого Собору 15 грудня у Кииві.

Почесний Патріарх Філарет вважає, що Президент Порошенко та Митрополит Епіфаній не виконали своїх обіцянок, які дали напередодні проведення Об’єднавчого Собору 15 грудня у Києві.

Про це він заявив під час сьогоднішньої прес-конференції.

«Президент обіцяв одне, а робить інше, як я написав у своєму зверненні. Проблема виникає в тому, що не дотрималися домовленостей Собору 15 грудня». – заявив він.

Нагадаємо, екс-предстоятель УПЦ КП написав у заяві, що Порошенко «відступив від обіцяних домовленостей і фактично дав згоду на ліквідацію Київського Патріархату».

Почесний Патріарх також звинуватив Митрополита Епіфанія у тому, що той не дотримав свого слова. Однак, як зауважив сам владика Філарет, ці домовленості між главою держави та майбутнім Предстоятелем ніде не були зафіксовані.

«Була домовленість не тільки з Порошенком, а й з Епіфанієм і архиєреями, що я керуватиму Церквою всередині України, а він - назовні», - підкреслив Філарет.

Нині, пожалівся екс-очільник УПЦ КП, Митрополит Епіфаній його просто ігнорує.

«Він уникає зі мною спілкування. Я давав йому на початку рекомендації що робити, але він зробив протилежне. Назовні говорить, що поважає Патріарха. Але це лише слова, бо дії протилежні», - заявив він.

Відтак почесний Патріарх Філарет вважає своєю помилкою висунення Митрополита Епіфанія на посаду Предстоятеля ПЦУ.

«Якби я знав те, що буде відбуватися, то я б його кандидатуру не висував. Я думав, що він йтиме прямою дорогою, а не кривою», - зазначив єрарх.