Хмельницька єпархія ПЦУ підтримала Митрополита Епіфанія

13.05.2019, 10:47
Хмельницька єпархія ПЦУ підтримала Митрополита Епіфанія - фото 1
Хмельницька єпархія ПЦУ оприлюднила заяву, у якій висловлює свою підтримку Предстоятелю ПЦУ Епіфанію (Думенку) та виступає за єдність Української Церкви.

Хмельницька єпархія ПЦУ оприлюднила заяву, у якій висловлює свою підтримку Предстоятелю ПЦУ Епіфанію (Думенку) та виступає за єдність Української Церкви.

Текст документу виклав у себе на Фейсбук-сторінці митрополит Антоній (Махота).

Подаємо заяву без скорочень:

«Заява Хмельницької єпархії Православної Церкви України.

Ваше ж слово хай буде: так-так, ні ні. А що більше над це, то від лукавого. Мтф.5-37.

Ці євангельські слова мають бути підсумковими у будь-якому спільному християнському рішенні, а тим більше в рішенні Помісного Собору Церкви.

Слово «Так» Єдиній Українській Автокефальній Православній Церкві було сказано на Помісному Об’єднавчому Соборі 15 грудня 2018 р. Де відкинувши власні амбіції, три гілки Українського Православ’я прийшли до такої бажаної, необхідної та віками очікуваної християнської єдності. Відповідно до канонічного права Церкви, тоді ж було обрано і Предстоятеля Блаженнішого митрополита Епіфанія.

Так, 34-те Апостольське правило досить ясно говорить про адміністративну самостійність Помісних Церков: «Єпископам всякого народу належить знати першого серед них, і визнавати його, як главу, і нічого, що перевищує його владу, не творити без його розсуд.

Ця історична подія вже відіграє головну роль у становленні самостійності, суверенності та територіальної цілісності Української Держави. Сьогодні український народ, довіра якого до Церкви є найбільшою, може задати питання, чи здатна вона дотримати свого слова??? І чи знову чиїсь амбіції марнославства не стануть вищими за єдність?

Хмельницька єпархія ПЦУ, на чолі зі своїм митрополитом Хмельницьким і Камянець-Подільським Антонієм,у всій своїй повноті об’єднавчого процесу залишається вірною ідеалам єдності та висловлює свою підтримку Блаженнішому митрополиту Київському і всієї України Епіфанію».