• Головна
  • Новини
  • Владика Філарет таки надіслав запрошення Предстоятелю ПЦУ...

Владика Філарет таки надіслав запрошення Предстоятелю ПЦУ

10.05.2019, 16:44
Почесний Патріарх Філарет запросив Митрополита Епіфанія 14 травня вшанувати пам'ять священномученика Макарія. Запрошення прийти на спільну молитву надруковано на бланку неіснуючого Київського Патріархату.

Почесний Патріарх Філарет запросив Митрополита Епіфанія 14 травня вшанувати пам'ять священномученика Макарія. Запрошення прийти на спільну молитву надруковано на бланку неіснуючого Київського Патріархату.

«До мене дійшла інформація із засобів масової інформації, що Ви висловили незадоволення тим, що я не запросив Вас на святкування пам’яті святого священномученика Макарія, митрополита Київського», - написав владика Філарет у себе на Фейсбуці.

Почесний Патріарх ПЦУ пояснив, чому не вислав запрошення раніше.

«Причина полягає в тому, що Ви, після обрання Вас Предстоятелем УПЦ, жодного разу зі мною не звершували Божественну літургію - протягом п’яти місяців. У мене виникла думка, може вона помилкова, що Ви вважаєте приниженням для себе служити з Патріархом Філаретом? Крім того, як мені відомо, Ви намагаєтесь послужити літургію чи то в м. Дніпро, чи в м. Маріуполі і там зібрати архиєреїв нашої Церкви на противагу святкуванню в м.Києві у Володимирському соборі, де перебувають святі мощі священномученика Макарія», - заявив він.

«Тому, оскільки своїм незадоволенням Ви висловили бажання взяти участь у святкуванні покровителя нашої Української Православної Церкви сщмч. Макарія, митрополита Київського, я з радістю запрошую Ваше Блаженство на свято святителя Макарія у кафедральному патріаршому соборі 14 травня 2019 р., де ми щорічно збираємося всім єпископатом для утвердження нашої єдності і зміцнення нашої Церкви». – додав владика Філарет.

Нагадаємо почесний Патріарх Філарет днями розіслав архиєреям запрошення на свято від імені ліквідованої УПЦ КП. Почесний Патріарх також заявив, що Київський Патріархат досі існує.

Низка експертів вважає, що владика Філарет збирається скликати Собор, на ньому змінити Статут ПЦУ, проголосити Патріархат, а себе Патріархом.