• Головна
  • Новини
  • Будь-які кроки щодо відновлення УПЦ КП похоронять авторитет України, - експерт...

Будь-які кроки щодо відновлення УПЦ КП похоронять авторитет України, - експерт

10.05.2019, 09:33
Будь-які кроки щодо відновлення УПЦ КП похоронять авторитет України, - експерт - фото 1
Відомий релігієзнавець Юрій Чорноморець вважає, у разі відновлення Київського Патріархату, найбільшу користь отримає Росія.

Відомий релігієзнавець Юрій Чорноморець вважає: у разі відновлення Київського Патріархату, найбільшу користь отримає Росія.

Про це він написав у себе на Фейсбуці.

«В цілому, будь-які кроки щодо відновлення УПЦ КП похоронять авторитет ПЦУ, авторитет України та авторитет української влади - як тої, що відходить, так і тої, що приходить. Це подарунок для Росії такий, як би ми здали Україну по Дніпро. Просто немає слів щодо наслідків для країни та нації - вже про Церкву на цьому фоні можна і не думати, настільки удар власне по Церкві вже стає неважливим», – зазначив він.

За його словами, Помісний Собор можна збирати за рішенням Синоду, а «не так ось тишком-нишком».

«Звичайно, найкраще б було, щоб п.Філарет взагалі повторив подвиг п. Любомира Гузара та відкрив можливості як для визнання свого дітища - ПЦУ, так і до об'єднання навколо ПЦУ ширшого числа громад. Це було б раціональним завершенням його кар'єри. Збереження себе у формі благочинного міста Києва, бувшого патріарха - це вже не той формат», - наголосив Юрій Чорноморець.

Нагадаємо владика Філарет днями розіслав архиєреям запрошення на свято від імені ліквідованої УПЦ КП. Почесний Патріарх також заявив, що Київський Патріархат досі існує.