• Головна
  • Новини
  • “Київський Патріархат не ліквідовано” — владика Філарет...

“Київський Патріархат не ліквідовано” — владика Філарет

09.05.2019, 21:58
“Київський Патріархат не ліквідовано” — владика Філарет - фото 1
Почесний Патріарх ПЦУ Філарет, який днями розсилав архиєреям запрошення на свято від імені ліквідованої УПЦ КП, заявив, що Київський Патріархат досі існує.

Почесний Патріарх ПЦУ ФіларетПочесний Патріарх ПЦУ Філарет, який днями розсилав архиєреям запрошення на свято від імені ліквідованої УПЦ КП, заявив, що Київський Патріархат досі існує.

“Справа в тому, що Київський Патріархат не ліквідований. Не ліквідований. Це хочуть подать, що він ліквідований. Ліквідувати Київський Патріархат може той, хто його створив”, – заявив владика Філарет в ефірі випуску ТСН за 9 травня, яку цитує «Релігійна правда».

Нагадаємо, що Українська Православна Церква Київського Патріархату влилася у структуру створеної 15 грудня 2018 року на Об’єднавчому Соборі помісної автокефальної Православної Церкви України, а сам Філарет підписав відповідний документ про саморозпуск УПЦ КП.

Також нещодавно владика Філарет в інтерв’ю сказав: «Київського Патріархату немає юридично, але фактично є. Бо є патріарх», маючи на увазі себе.