• Головна
  • Новини
  • Філарет запрошує архиєреїв екс-УПЦ КП до Києва для братського спілкування...

Філарет запрошує архиєреїв екс-УПЦ КП до Києва для братського спілкування

08.05.2019, 20:22
Філарет запрошує архиєреїв екс-УПЦ КП до Києва для братського спілкування - фото 1
Владика Філарет розіслав архиєреям колишньої УПЦ КП запрошення на 13-14 травня до Києва на «урочисте молитовне спілкування» в пам'ять про священномученика Макарія на бланках УПЦ КП. Чинний Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній такого запрошення не отримав

Владика Філарет розіслав архиєреям колишньої УПЦ КП запрошення на 13-14 травня до Києва на «урочисте молитовне спілкування» в пам'ять про священномученика Макарія на бланках УПЦ КП. Чинний Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній такого запрошення не отримав, — повідомляє «Лівий берег» з посиланням на офіційний телеграм-канал Соні Кошкіної.

«14 травня Українська Православна Церква Київського Патріархату відзначає пам'ять святого священномученика Макарія, митрополита Київського. Продовжуючи традицію, запрошую Вас взяти участь у молитовному святкуванні на честь священномученика Макарія біля його святих мощей за всенічними бдіннями (13 травня 2019 р.) та Божественною літургією (14 травня 2019 р.) у Свято-Володимирському кафедральному соборі м. Києва, та братському спілкуванні в ім’я утвердження єдності нашої Святої Української Православної Церкви, яка отримала довгоочікуваний Томос про автокефалію», — йдеться у листі, підписаному «Філарет, Патріарх Київський і всієї Руси-України».

Лист Патріарха Філарета

«Ось тільки робиться це — увага — на бланках Київського Патріархату, якого нині не існує. 15 грудня 2018 року Філарет особисто підписав папір про його розпуск — в ім'я подальшого вливання в лави ПЦУ», — сказано в повідомленні на офіційному телеграм-каналі Соні Кошкіної.

Митрополит Епіфаній такого запрошення не отримав. «Не те, щоб Епіфаній сильно засмутився, у нього на вівторок інші плани — візит на Донбас. Але, погодьтеся, ситуація ненормальна. Оголився серйозний конфлікт між Філаретом і Епіфанієм», — зауважує С.Кошкіна.

Відсутність запрошення на важливу для Церкви подію може свідчити про те, що владика Філарет незадоволений новоствореною ПЦУ, і може створювати перешкоди для її нормальної діяльності, «аж до спроби скликати Помісний собор, щоб переглянути Статут ПЦУ», — про що екс-глава УПЦ КП кілька раз говорив в різних інтерв’ю.