• Головна
  • Новини
  • Більшість громади історичного храму на Волині вирішила перейти до ПЦУ...

Більшість громади історичного храму на Волині вирішила перейти до ПЦУ

02.05.2019, 13:05
Більшість громади історичного храму на Волині вирішила перейти до ПЦУ - фото 1
Мешканці села Четвертня Маневицького району Волині 30 квітня проголосували за перехід до Православної Церкви України. Голосування відбулося у стінах місцевого Будинку культури.

Мешканці села Четвертня Маневицького району Волині 30 квітня проголосували за перехід до Православної Церкви України. Голосування відбулося у стінах місцевого Будинку культури, повідомляє Volynpost.

top-photo_(1).jpg

Місцевий Свято-Преображенський храм має давню понад 400-літню історію. Колись Четвертня була містечком, і тут діяв навіть монастир. Однак сільська церква належала до Української Православної Церкви Московського Патріархату.

З отриманням Томосу громада села вирішила перейти до ПЦУ. До речі, у сусідніх селах відповідні переходи вже відбулися раніше: у селах Годомичі та Боровичі.

За інформацією веб-ресурсу "Перший", 29 квітня прихильники Московського Патріархату організували збори у сільській церкві. Після Служби тамтешній священик о. Серафим оголосив про початок зборів і попросив людей визначитися. Його підтримав благочинний отець Петро, який прибув на Службу. Виступаючи, священнослужителі згадували, що з цього села вийшло у світ аж восьмеро священиків. Люди кажуть про особливу благодать у Четвертні.

Однак з-поміж присутніх того дня у храмі фактично не було людей, які проти Московського Патріархату. Хоча це питання давно у селі є конфліктним, прихильники незалежної від Москви Церкви на збори в храм не прийшли. Віряни провели голосування: за УПЦ МП – 128 людей. Крім того, ще 42 людини подали письмові заяви про свій вибір на користь УПЦ МП. 

Наступного дня, 30 квітня, громада Четвертні провела збори у Будинку культури. Там 257 селян проголосували за перехід в ПЦУ і подали 150 письмових заяв. Таким чином, дві третіх села хоче бачити свій храм під покровом Православної Церкви України.

Перехід.jpg

Місцеві активісти після голосування рушили до хати священика, отця Серафима, щоби попросити його бути разом із більшістю громади і й собі перейти в ПЦУ. Проте того не виявилося вдома.