Митрополит ПЦУ Епіфаній відвідав Рівненщину

08.04.2019, 10:48
Митрополит ПЦУ Епіфаній відвідав Рівненщину - фото 1
6-7 квітня Рівне відвідав Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Київський та всієї України Епіфаній.

6-7 квітня Рівне відвідав Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Київський та всієї України Епіфаній.

7 квітня, в день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, Предстоятель Української Православної Церкви очолив урочисту Божественну Літургію та молебень у Свято-Покровському соборі.

За повідомленням прес-служби ПЦУ, на спільну молитву у храмі зібралося понад десять тисяч вірян.

DSC_1096-1200x480.jpg

Перший архипастирський візит Предстоятеля до Рівного відбувся на Благовіщення – одне з 12-ти найбільших свят року. Глибинна суть цього свята та його значення в сучасному світі стали основною темою звернення Блаженнішого до вірян після Літургії.

Митрополит Епіфаній зазначив, що свобода надана нам для того, щоб ми обирали добро — хоча і передбачає, що ми можемо відмовитися від добра, обравши, як Єва і Адам, — зло. Тому наша свобода нерозривно пов’язана з відповідальністю за те, як ми її застосовуємо.

«Вже за два тижні в Україні буде обрано Главу держави, Президента України, який протягом наступних п’яти років буде очолювати нашу країну. Не можна забувати, що Україна обороняється проти зовнішньої агресії. І нам потрібно обирати Головнокомандуючого, який в стані війни буде здатен забезпечувати захист нашої свободи від зазіхань Росії, зможе сказати російському Президенту «НІ!», щоденно давати відсіч військовим, дипломатичним, економічним, інформаційним та релігійним зазіханням на нашу державу. Тому я переконаний, що всі ми, громадяни України, маємо прийти на голосування, зробити вільний, свідомий, і особливо підкреслю — відповідальний вибір. Дар свободи та можливість обирати — не можна змарнувати. Голос на виборах— це цінність, це видимий прояв нашої свободи, тому не можна ставитися до нього легковажно», – зазначив Митрополит.

DSC_0966.jpg

Після Літургії відбувся молебень перед списком чудотворної ікони Божої Матерi «Милостива», що перебуває в цей день у Рівному. Цей список був написаний у монастирі Кікос на острові Кіпр.

Прозвучала молитва за український народ, за прийняття мудрого рішення в цей важливий для країни час.

DSC_1205.jpg

Після завершення Богослужіння Предстоятель Української Православної Церкви звершив заупокійну літію на могилі спочилого митрополита Даниїла (Чокалюка), який багато років розбудовував Рівненську єпархію та утверджував Українську Церкву.