• Головна
  • Новини
  • На Тернопільщині та на Закарпатті зареєстрували перші статути громад ПЦУ...

На Тернопільщині та на Закарпатті зареєстрували перші статути громад ПЦУ

03.04.2019, 12:22
На Тернопільщині та на Закарпатті зареєстрували перші статути громад ПЦУ - фото 1
На Тернопільщині зареєстрували статут першої в області релігійної громади, яка перейшла з УПЦ МП до новоствореної помісної Православної Церкви України.

На Тернопільщині зареєстрували статут першої в області релігійної громади, яка перейшла з УПЦ МП до новоствореної помісної Православної Церкви України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу Тернопільської єпархії ПЦУ.

«Розпорядження про затвердження статуту першої в області релігійної громади, яка вирішила перейти з Російської Православної Церкви в Україні до новоствореної помісної Православної Церкви України підписав напередодні голова Тернопільської обласної державної адміністрації», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що процедуру зміни підлеглості відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» першою в області повністю пройшла релігійна громада села Круголець Шумського району, яка виявила бажання приєднатися до ПЦУ.

На Закарпатті обласна державна адміністрація теж провела реєстрацію перших статутів двох парафій, які перейшли з Хустської єпархії Московського Патріархату до Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України: релігійної громади Свято-Покровської парафії смт Ясіня Рахівського району та громади Свято-Преображенської парафії смт Ясіня Рахівського району, повідомляє сайт Мукачівсько-Карпатської єпархії ПЦУ.