Громада на Волині без священика перейшла до ПЦУ

14.03.2019, 11:05
Громада на Волині без священика перейшла до ПЦУ - фото 1

Раніше Свято-Іллінський храм села у Горохівському районі належав Українській Православній Церкві Московського Патріархату. Отримавши Томос про автокефалію, клепачівці зібрали збори громади. На них більше 120 людей проголосували за перехід до ПЦУ, голосів "проти" і "утрималися" - не було.

Раніше Свято-Іллінський храм села у Горохівському районі належав Українській Православній Церкві Московського Патріархату. Отримавши Томос про автокефалію, клепачівці зібрали збори громади. На них більше 120 людей проголосували за перехід до ПЦУ, голосів "проти" і "утрималися" - не було.  Про це інформує ВолиньUA.

23915_861.jpg

Настоятель храму - отець Володимир не підтримав громаду, тому мешканці дали йому декілька днів на роздуми, втім священик не змінив свою думку. Тож, отримавши новий статут храму, люди пішли до нього за ключами.

Згідно з розпорядженням голови ОДА, першими до храму можуть увійти представники ревізійної комісії. Вони можуть оглянути майно храму, прийняти церковне начиння, перевірити касові збори.

Отримання ключів від священика затягнулося на 2 години. У церковній хаті розпочалися перемовини отця з представниками ревізійної комісії й поліцією. Він все ще намагався переконати людей змінити рішення.