На Волині громада з другої спроби перейшла до ПЦУ

28.02.2019, 09:26
На Волині громада з другої спроби перейшла до ПЦУ - фото 1
На зборах був пристуній голова Оваднівської громади Сергій Панасюк. Люди розповідають, що запрошували і священика місцевого храму, проте він відмовився брати участь у зборах, пише БУГ.

27-го лютого увечері відбулися збори щодо переходу громади села Сусваль Оваднівської ОТГ, Володимир-Волинського району до ПЦУ.

Буг_1.jpg

На зборах був присутній голова Оваднівської громади Сергій Панасюк. Люди розповідають, що запрошували і священика місцевого храму, проте він відмовився брати участь у зборах, пише БУГ.

24-го лютого у храмі Різдва Пресвятої Богородиці відбулися збори, про які не повідомили громаду. Як повідомив настоятель храму отець Богдан, тоді голосували не за перехід до ПЦУ, а за підтримку УПЦ. 40 голосів зібрали за підтримку, а 9 − проти.

Мешканці села стверджують, що результати таких зборів недійсні. Тому 25-го лютого вирішили створити ініціативну групу, яка опитала мешканців села про те, чи хочуть вони переходу до ПЦУ.

Було створено бюлетені для таємного голосування. Їх перерахували 27-го лютого в присутності спостерігачів.

Буг_2.jpg

Згідно з результатами підрахунку, 337 селян проголосували за перехід до ПЦУ, за те, щоб лишитися в УПЦ – 44, утрималися – 14, 1 бланк був недійсним.

27-го лютого у клубі села Біличі Литовезької ОТГ відбулися також парафіяльні збори, на яких місцеві жителі проголосували за перехід до ПЦУ.

Про це «БУГу» повідомив староста села Олександр Цибуховський.

Біличі.jpg

Прихожани Свято-Михайлівської церкви майже одноголосно вирішили перейти до ПЦУ. Із 91 присутніх на зборах 90 проголосували “За” перехід, 1 утримався.

Як стало відомо, священик храму не брав участі у зборах.