• Головна
  • Новини
  • Парафія на Хмельниччині з другої спроби приєдналася до ПЦУ...

Парафія на Хмельниччині з другої спроби приєдналася до ПЦУ

18.02.2019, 12:17
Ще одна громада на Хмельниччині приєдналися до Православної Церкви України. Про це у суботу, 16 лютого, на своїй сторінці у Facebook повідомляє митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній Махота, інформує vsim.ua.

Ще одна громада на Хмельниччині приєдналися до Православної Церкви України. Про це у суботу, 16 лютого, на своїй сторінці у Facebook повідомляє митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній Махота, інформує Vsim.ua.

УПЦ МП залишила релігійна громада села Ставниця, Летичівського району. Як зазначив митрополит, парафіяльні збори з приводу зміни канонічної приналежності до ПЦУ відбулися уже вдруге, оскільки перші збори, які проводилися у клубі, сторона УПЦ МП не визнала.

"На передодні храм був опечатаний двома сторонами до оголошення вже загальних зборів на території церкви, де забезпечували правопорядок органи поліції, в присутності яких все ж таки вдалося переконати представників УПЦ МП, що право голосу мають усі жителі за припискою у с.Ставниця. В цей день правоохоронні органи у церковних воротах пропускали на подвір'я церкви тільки жителів села, одні йшли на одну сторону, а інші на другу. Тільки тоді, коли представники МП побачили, що вони у меншості і збори відбудуться не на їх користь, вони почали залишати збори під крик ганьба і "геть московського попа".