У Росії діє єдиний храм ПЦУ, який суд виніс рішення знести

15.02.2019, 12:08
У Росії діє єдиний храм ПЦУ, який суд виніс рішення знести - фото 1
В Україні завжди було тисячі храмів Московського Патріархату, в Росії тим часом лише 1 собор Православної Церкви України. Він розташований в Ногінську, у ньому править отець Андріан.

В Україні завжди було тисячі храмів Московського Патріархату, в Росії тим часом лише  1 собор Православної Церкви України. Він розташований в Ногінську, у ньому править отець Андріан, інформує 24 канал.

завантаження.jpg

Він перетворив напівзруйновану будівлю колишнього хімічного підприємства у красивий собор. Поруч відкрив ліцей, музичну школу, благодійні їдальні.

У 1993 році отець Андріан був священиком Російської Православної Церкви. Проте успішну парафію у нього захотіли забрати, а коли настоятель запротестував, взагалі заборонили служити. Тоді отець Андріян, який родом з України, і вирішив перейти у Київський Патріархат.

Ногінськ_2.jpg

Разом з ним одностайно перейшла і громада. Хоча собор, який самі будували, влада їм не віддала.

"Московський мер Юрій Лужков надіслав сюди своїх ОМОНівців і вони нас вигнали з собору, на вулицю, на мороз, дощ, сніг. З людьми так не можна чинити", – згадав отець Андріан.

Зараз він очолює Богородську єпархію, фактично, це невеличка церква у приватному секторі Ногінська та кілька десятків парафіян.

Прихожани свої стосунки із вірою, яку у Росії вважають розкольницькою, пояснюють єдністю у вірі. Хоча про Україну вони знають лише те, що показують по пропагандистському телебаченню.

У 2016 році районний суд виніс рішення: храм знести, бо начебто заважає він спокою місцевого населення.

Ногінськ_1.jpg

Ми щодня чекали і чекаємо приходу техніки, яка повинна зруйнувати наш храм,
– зазначив голова Богородицької єпархії Православної Церкви України Андріан.

"Наш храм не чіпають з тієї причини, що в Україні Росія має 12 000 храмів, соборів, монастирів і три лаври, особливо Почаївська та Києво-Печерська. Тому, я думаю, вони не зачіпають якийсь храм в Ногінську, щоб потім не втратити дуже багато в Україні", – припустив священнослужитель Андріан.

Якби не згадка про Патріарха Єпіфанія у Службі, то одразу прихожанин й не зрозуміє, що тут – Православна Церква України.