• Головна
  • Новини
  • «Російський» монастир на Афоні зачинив двері перед єпископом ПЦУ...

«Російський» монастир на Афоні зачинив двері перед єпископом ПЦУ

10.02.2019, 00:03
«Російський» монастир на Афоні зачинив двері перед єпископом ПЦУ - фото 1
Представника Православної Церкви України не впустили до "російського" монастиря Святого Пантелеймона на Святій Горі Афон в Греції.

Представників Православної Церкви України не впустили до "російського" монастиря Святого Пантелеймона на Святій Горі Афон в Греції. Про це йдеться в матеріалі видання Romfea, інформує ТСН.

Афон.jpg

"Паломництво на гору Афон з благословення Вселенського Патріарха і Святого Товариства у ці дні здійснює митрополит Одеський Павло з нової Церкви України. Сьогодні, в суботу, 9 лютого, митрополит Павло хотів відвідати Свято-Пантелеймонівський монастир (російський)", - зазначає видання.

Згідно з інформацією, "коли митрополит прибув до монастиря Святого Пантелеймона, братство повідомило йому, що у нього немає благословення для поклоніння".

"Потім настоятель монастиря (Євлогій (Іванов) - ред.) наказав закрити ворота монастиря для представників ПЦУ", - йдеться в повідомленні.

Як РІСУ інформувала, 8 лютого 2019 р. представники ПЦУ вперше у своїй історії відслужили Божественну Літургію на Афоні. Українська делегація складається в основному з представників колишньої УПЦ КП, на чолі з єпископом Одеським і Балтським Павлом. Візит розпочався з монастиря Пантократора. Це вже третій за рахунком афонський монастир, який вступив в офіційні стосунки з ПЦУ. Ще два монастирі- Ксенофонта і Ватопед - надсилали своїх представників на інтронізацію Митрополита Епіфанія.

Теги: #Афон