• Головна
  • Новини
  • Вже 21 релігійна громада Житомирщини висловилась за приєднання до Православної Церкви України...

Вже 21 релігійна громада Житомирщини висловилась за приєднання до Православної Церкви України

09.02.2019, 10:08
На Житомирщині мешканці у 21 громаді провели збори та прийняли рішення перейти із УПЦ Московського Патріархату до єдиної Православної Церкви України. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

На Житомирщині мешканці у 21 громаді провели збори та прийняли рішення перейти із УПЦ Московського Патріархату до єдиної Православної Церкви України. Про це повідомляє прес-служба ОДА, повідомляє zt.20minut.ua.

Такі збори прихожани 5 церков провели нещодавно у Малинському та Коростенському районах, - повідомили у райдержадміністраціях. За інформацією РДА, у Малинському районі ще 3 релігійні громади у с. Федорівка, с. Гранітне та с. Маклаївка провели збори та виявили бажання перейти із УПЦ МП до нової Православної церкви України. Рішення прихожан підтримав настоятель храмів. Першою у Малинському районі та на Житомирщині провела збори громада с. Ворсівка, яка відповідно до розпорядження голови ОДА Ігоря Гундича вже офіційно приєдналась до Православної Церкви України та перереєструвала статут. У Коростенському районі збори провели у с. Бондарівка та Ушиця, під час яких мешканці прийняли рішення про перехід до ПЦУ.

Під час зборів прихожани проголосували та підписали протоколи. Нагадаємо, що у Хорошівському районі жителі с. Рижани провели збори та разом із благочинним району протоєреєм УПЦ МП вирішили приєднатись до єдиної Православної Церкви України.