• Головна
  • Новини
  • Засуджений за державну зраду Янукович вважає, що ПЦУ – це помилка...

Засуджений за державну зраду Янукович вважає, що ПЦУ – це помилка

06.02.2019, 16:14
Засуджений за державну зраду Янукович вважає, що ПЦУ – це помилка - фото 1
Віктор Янукович впевнений, що утворення Православної Церкви України було помилкою та рішенням “скерованим на розділення”. Про це він розповів під час прес-конференції в російському Ростові.

Віктор Янукович впевнений, що утворення Православної Церкви України було помилкою та рішенням “скерованим на розділення”.

Про це він розповів під час прес-конференції в російському Ростові, інформує ТСН.

Янукович.jpg

Янукович вважає, що керівництво держави не мало права втручатися у церковні справи.

“Категорично не можна було втручатися державі в питання віросповідання. Церква завжди було відокремлена від держави. Ніхто з президентів досі не дозволяв втручатися у справи церкви. Все, що відбулося в УПЦ - було скеровано на розділення, ворожнечу та ненависть. Ті люди, що взяли на себе цю відповідальність - взяли на себе великий гріх. Не можна було цього робити”, - сказав він.

Нагадаємо, колишній секретар Митрополита Володимира (Сабодана) митрополит Олександр (Драбинко) розкрив подробиці кримінальних справ щодо зміщення глави УПЦ зі свого поста, а також заявив, що особисто інформував вище церковне керівництво УПЦ (МП) і РПЦ про обставини тиску на митрополита Володимира з боку державної влади за часів президентства Віктора Януковича.