Зареєстровано Київську митрополію УПЦ (ПЦУ)

31.01.2019, 12:30
Зареєстровано Київську митрополію УПЦ (ПЦУ) - фото 1
На сайті Міністерства юстиції 30 січня розміщено інформацію про реєстрацію «Релігійної організації "КИЇВСЬКА МИТРОПОЛІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ (ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ)" (КИЇВСЬКА МИТРОПОЛІЯ УПЦ (ПЦУ))»

Зареєстровано Київську митрополію УПЦ (ПЦУ)На сайті Міністерства юстиції 30 січня розміщено інформацію про реєстрацію «Релігійної організації "КИЇВСЬКА МИТРОПОЛІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ (ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ)" (КИЇВСЬКА МИТРОПОЛІЯ УПЦ (ПЦУ))» (Ідентифікаційний код юридичної особи 42783113).

Засновником релігійної організації є Помісний Об’єднавчий Собор ПЦУ, а органом управління Митрополит Київський і всієї України, яким нині є Митрополит Епіфаній (Думенко Сергій Петрович).

Місцезнаходження юридичної особи: 01601, м.Київ, вул. Трьохсвятительська, будинок 6.

Як повідомив сьогодні на конференції «Юрисдикційний статус Київської православної митрополії в 1686 році: богослов'я, канонічне право та культурно-історичний аспект» директор Департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури Андрій Юраш, 30 січня також було зареєстровано нову Церкву і її Статут, який був прийнятий на Соборі 15 грудня 2018 року. А також статут самої Київської митрополії УПЦ (ПЦУ).

«Ці два терміни (УПЦ і ПЦУ. — ред.) будуть вживатися як синонімічні і це погоджено із Фанаром безпосередньо. Тому вживання термінів Українська Православна Церква і Православна Церква України закріплено саме за адміністративною одиницею, яка називається Київська митрополія», — сказав Андрій Юраш.