На Вінниччині до ПЦУ перейшли ще дві громади

24.01.2019, 14:18
На Вінниччині до ПЦУ перейшли ще дві громади - фото 1
На Вінниччині до Православної Церкви України перейшли ще дві громади, - у с. Верхівка Барського району та в с. Кісниця - Крижопільського.

На Вінниччині до Православної Церкви України перейшли ще дві громади, - у с. Верхівка Барського району та в с. Кісниця - Крижопільського.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник прес-служби Вінницької єпархії ПЦУ протодиякон Владислав Демченко.

перехід_1.jpg

«Вчора рішення про перехід до Православної церкви України на своїх зборах прийняли дві парафії - громада храму Великомученика Дмитра Солунського у с. Верхівка Барського району та храму Покрову Пресвятої Богородиці с. Кісниця Крижопільського району. Процес триває, і загальна кількість парафій, що перейшли до ПЦУ, вже значно перевищує 30», - розповів Демченко.

За його словами, збори в обох громадах пройшли мирно, і люди дійшли згоди та єдності в питанні підпорядкування своїх громад Вінницькій єпархії ПЦУ.

Натомість, збори з приводу переходу церковної громади до ПЦУ не змогли у середу провести в с. Писарівка Вінницького району. Згідно з повідомленнями ЗМІ, до приміщення, де зібралися люди, увірвалися церковники Московського Патріархату в супроводі молодиків спортивної статури. Вони завадили проведенню зборів і напали на голову міської ради та місцевого дільничного. Голова сільради із заявою про побиття до поліції не звертався. Збори у селі спробують повторно провести за тиждень.