• Головна
  • Новини
  • До Православної Церкви України перейшла парафія МП на Київщині...

До Православної Церкви України перейшла парафія МП на Київщині

24.01.2019, 13:00
До Православної Церкви України перейшла парафія МП на Київщині - фото 1

До Православної Церкви України приєдналася парафія колишньої Української Православної Церкви Московського Патріархату в селі Морозівка Баришівського району Київської області. Про це повідомив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський ПЦУ Олександр (Драбинко) у Facebook.

До Православної Церкви України приєдналася парафія колишньої Української Православної Церкви Московського Патріархату в селі Морозівка Баришівського району Київської області. Про це повідомив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський ПЦУ Олександр (Драбинко) у Facebook, інформує УНІАН.

перехід.jpg

«До Православної церкви України приєдналася Свято-Успенська парафія с. Морозівки на Київщині», - заявив він.

Олександр (Драбинко) під дописом також розмістив прохання клірика Бориспільської єпархії колишньої УПЦ МП щодо приєднання до ПЦУ та свій наказ про прийняття парафії в лоно єдиної помісної Православної Церкви України.

Зазначається, що «тимчасовий указ виданий протоєрею Миколаю Брезі в тому, що нами, митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром, який діє згідно з повноваженнями, наданими вселенським патріархом Варфоломієм з огляду на подане прохання, ви та парафія на честь Успіння Божої Матері, що в селі Морозівка Баришівського району Київської області, де ви є настоятелем, приймаєтесь до Православної Церкви України».